קנסות תעבורה מתחלקים לשניים – אלו אשר מלווים בקנס תעבורה, ואלו המזמינים את העבריין למשפט בגין ביצוע עבירה הנחשבת לחמורה (כמו חציית קו הפרדה לבן). קנס תעבורה הוא הכלי המעניש העיקרי בו מסתייעות הרשויות (מקומיות או מבצעת – המשטרה). מטרת הקנסות היא הפחתת עבירות התנועה והתעבורה. ניתן במצבים של עבירות תנועה קלות יחסית כגון שיחה בטלפון הסלולארי בשעת נהיגה, אי חגירת חגורת בטיחות, אי ציות לתמרור עצור וכדומה, או עצירת רכב בתחום של מעבר חציה או העמדת רכב בשולי דרך מהירה ועוד.
כיצד ניתן לשלם קנס תעבורה?
שיעורי קנס תעבורה נעים בין מאה שקלים לאלף שקלים, ועליהם להיות משולמים תוך תשעים ימים מיום קבלת הקנס. במידה ולא שולמו בפרק הזמן הקצוב המופיע בחוק, יגדלו בחמישים אחוזים. לנהג ישנן מספר אפשרויות לתשלום הקנס. ניתן לשלם בצורה מקוונת דרך אתר אינטרנט בשירות התשלומים הממשלתי, באמצעות מענה קולי ממוחשב, סניפי הבנקים וסניפי בנק הדואר. במקרה של קשיים בביצוע התשלום ניתן לפנות ליחידות התנועה האזוריות במשטרה (דוח"ות תנועה עירוניים – יש לשלם במוקדים העירוניים). במקרה של תשלום הקנס לאחר שהוטלה חסימה על רשיון הנהיגה לחידוש הרישיון לא נשלח אוטומטית לבית הלקוח. לאחר כחמישה ימי עסקים מרגע התשלום יש להתקשר למשרד הרישוי ולבקש כי ישלחו הביתה שובר לחידוש רישיון – הכנסו לעמוד של נהיגה בשכרות כדי לראות עוד.
מה האפשרויות באם לא שולם קנס תעבורה?
אם אדם צובר חובות בגין דוחות שלא שולמו, הרשויות עלולות לנקוט במגוון צעדים שמטרתם לאלצו לשלם. בין אם באמצעות פתיחת תיק הוצאה לפועל, או צעדים משפטיים אחרים. בביצוע עבירות תנועה, ישנו ניקוד הניתן אוטומטית לאחר רישום הקנס לנהג, אלו נזכרות במחשבי הרשויות וכשהן מצטברות ל- 12 נקודות, מונהג נוהל נהיגה מונעת, שבסופו ישנו מבחן. ישנה גם אפשרות לערער בתוך תשעים יום ולהגיש בקשה להישפט על העברה בבית משפט. במקרים כגון אלו, בהם אתם חשים כי נקנסתם שלא בצדק, מומלץ מאוד להתייעץ עם עורכי דין הבקיאים ברזי דיני תעבורה. רק באמצעות עורכי דין תעבורה מקצועיים תוכלו לקבל יעוץ, לבנות אסטרטגית הגנה משפטית נכונה ולהוכיח כי אכן נקנסתם שלא בצדק.