ליעוץ עם עורך דין

פסילת רישיון נהיגה

פסילת רישיון נהיגה

פסילת רישיון נהיגה – המכון הרפואי

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו מוסד הפועל מטעם המשרד לבריאות בישראל, הוא קיים החל משנת 1980 עלפי צו מאת שר הבריאות ולפי תקנות התעבורה 193-195ג'. מתפקידיו להמליץ לרשות הרישוי על כשירותו הרפואית של נהג ולהתאים את כלי הרכב שבו הוא נוהג בהתאם למגבלות הרפואיות של הנכים ושל בעלי לקויות מסוימות לנהיגה – ובכך להגביר את יכולת העצמאות וההתניידות של אותם האנשים. המרב"ד יכול למצוא לנכון לפסול את רשיונו של נהג או לסרב להעניק לו רישיון אילו נמצא לא מתאים מנסיבות גופניות או פסיכולוגיות או בעל כושר לקוי בנהיגה.

המרב"ד יכריע מתן רישיון נהיגה לנהגים שונים

ביכולתו של המרב"ד להכריע לאילו נהגים להעניק רישיון ולאילו לא. בין היתר אלו יכולים להיות הטוענים לרישיון ברכב משא כבד, נהגים שפונים למרב"ד עקב בעיות רפואיות, עברייני תנועה כבדים, משתמשי סמים או שנחשדו בנהיגה בשכרות, נהגים בגילאים מתקדמים, נכים כמו גם נכי משרד הביטחון או מי שמחויב בבדיקת ביקורת לאחר ועדת ערר.

מה הליך פסילת הרישיון?

ראשית הנהג מזומן ומגיע למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ומבצע מבחנים שונים. יכולותיו מוערכות על ידי מומחים כמו פסיכולוגים ורופאים שונים, כשלאחר מכן אותו נהג שנמצא לא מתאים יקבל מכתב זימון ממשרד הרישוי כדי להעלות טענותיו רגע לפני שרשיונו נלקח ממנו.

איך ניתן לטפל בהחזרת הרישיון?

ניתן להתקשר עם עורך דין תעבורה על מנת לאמוד מהם הצעדים האפשריים על מנת להקל על תקופת השלילה, או לפחות להטיל כמה שפחות הגבלות בנהיגה. בדרך כלל משרד הרישוי לא מפרט את סיבת הפסילה, מה שמחייב נוהל הגשת ערר לכבוד הועדה הרפואית מטעם משרד הבריאות, וייצוג על ידי עורך דין אשר מכין את השטח תוך הצגת דעות מומחים שונות בנוגע ליכולותיו של מרשו.

קבלו עוד מידע גם על נהיגה בשכרות – כל המידע כאן בעמוד.

פוסטים אחרונים

עורך דין תעבורה

דיני התעבורה דיני התעבורה שייכים לתחום המשפט הפלילי. הם מתייחסים לכלל הנהגים והולכי הרגל, למעשה לכל המשתמשים בדרך הכפופים להוראות הכלולות בפקודת התעבורה ובתקנות התעבורה.

קרא עוד »

נסיעה ללא רישיון

מהו רישיון נהיגה לאחרונה הוכרזה עבירת הנהיגה ברישיון לא תקף כמכת מדינה, לצורך המחשה צריך רק להקשיב לתשדירים ברדיו. רישיון נהיגה הוא אישור המקנה לבעליו

קרא עוד »

מהי מטרת קנסות התעבורה

מטרתם של קנסות תעבורה הם לסייע למשטרת התנועה לאכוף, בעזרת סנקציה כספית, את הוראות החוק והתקנות המותקנות על פיו. המטרה העיקרית של קנסות התעבורה, היא

קרא עוד »

סנקציות על נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות נחשבת כיום לאחת מן עבירות התעבורה החמורות שהענוש לצידה הוא פסילת מינימום של שנתיים, לצד רכיבי ענישה נוספים, כגון: מאסר בפועל, ו/או מאסר

קרא עוד »