ליעוץ עם עורך דין

קבלת זימון לבית משפט לתעבורה

קבלת זימון לבית משפט לתעבורה

עם הזימון הראשון לבית המשפט לאחר עברת תעבורה, האישום יוקרא לנאשם – וזה בעצם מה שנקרא "הקראה". ההקראה תתבצע על ידי סנגורו של הנאשם או על ידי הנאשם עצמו, ולאחר מכן תתקיימנה שתי אופציות: הנאשם מודה בעברה – ולאחר מכן בית המשפט ירשיע את הנאשם וינתן לו גזר דין על פי קביעת בית המשפט או שבית המשפט ימנע מהרשעת הנאשם, ויטיל עליו עבודות שירות לטובת הציבור,או שקצין מבחן יופקד לו. במידה והנאשם כפר בכתב האישום עקב בעיות רפאויות המצריך את תפקידו של המרב"ד למשל, יקבע לו מועד לדיון בו תובאנה ראיות לטובתו, אם ישנן.

מדוע יש לפנות לעורך דין תעבורה בשלב המוקדם ביותר?

ראשית, עורך דין תעבורה יודע לנתח את האפשרויות העומדות בפני הנאשם, ויכול להביא אותו לכדי זיכוי – בין אם בעסקת טיעון לפני המשפט, או בין אם בהמשך הדרך בבית המשפט. עורך הדין יכול לבקש מהנאשם לאסוף הוכחות וחומר ראיות מתאים שאותו ניתן עדיין לדלות מהשטח כדי לקדם את ההקלה בחומרת עונשו של הנאשם או אפילו כדי להוביל אותו לזיכוי במשפט.

מה עוד יכול לעשות עורך דין תעבורה במקרה זה?

עורך הדין יכול להעלות טענה מקדמית לטיעון כנגד כתב האישום – בכיוון של טענה לאי מסוגלות לעמידה לדין – משום שהוא נתון למחלת נפש, או מפאת היעדר אחריות. בתי המשפט על פי רוב נוטים לקבל את הטענה המקדמית ולכן בשלב זה עדיף שלא להיענות עדין בשלב זה לעסקאות טיעון מצד הטוען או התובע.

אילו טענות מקדמיות ניתן לטעון כדי להקל באשמה ובעונש?

עורך דינו של הנאשם יכול לטעון להתיישנות המקרה במידת האפשר, לטעון לפגם או לפסול בכתב התביעה או בהוכחות שמביאות לתבוע, לחסינותו של הנאשם, או שההליך המשפטי עומד באופן עקרוני בסתירה לעקרונות ההגינות והצדק אליהם שואף בית המשפט.

לקבלת ייעוץ מקצועי מעורך דין תעבורה פנו אלינו בטלפון: 052-2526277  או דרך הצור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.

פוסטים אחרונים

עורך דין תעבורה

עורך דין תעבורה הוא עורך דין שמתמחה בתחום דיני התעבורה ומעניק ייעוץ וייצוג משפטי ללקוחות המעורבים בעבירות תעבורה. תחום זה כולל עבירות תנועה כמו מהירות

קרא עוד »

תאונת דרכים

הסיכויים להיות מעורבים בתאונת דרכים, גם אם לא באשמתנו, גבוהים, לכן כדאי להיות מוכנים לכל מקרה שלא יהיה. מה הדבר הראשון שעושים לאחר תאונת דרכים?

קרא עוד »

פסילת רישיון נהיגה

הסמכות לפסול רישיון נתונה לבית המשפט, לקצין משטרה ולמשרד הרישוי. למכון הרפואי איןסמכות לפסול רישיון נהיגה של נהג אבל יש לו סמכות להמליץ, ומשרד הרישוי

קרא עוד »