תאונות דרכים
- דף הבית
- תאונות דרכים
תאונות דרכים
במדינת ישראל קיימים שני גופים האמונים על הגשת כתבי אישום, כאשר באופן כללי ניתן לומר כי מלבד תאונות דרכים קטלניות (משמע: עם הרוגים) עליהן אמונה הפרקליטות על הגשת כתבי האישום, בכל יתר העבירות מי שמוסמך להגיש כתבי אישום בתחום התעבורה הנם התובעים המשטרתיים בהתאם לאזור שבו נעברה העבירה.
ההליך שבסיומו מוגשים כתבי אישום נגד נהגים מתחיל בחקירת משטרה בעניין אותו ה"אירוע"/תאונת דרכים.
המשטרה אשר מקבלת דיווח על תאונת דרכים חוקרת כל מקרה לגופו, במקרים אשר בהם המשטרה סבורה כי יש להרחיב את החקירה באופן מעמיק מתבקשים המעורבים לתת עדות לגבי גירסתם בעניין ההתרחשות של האירועים ומידת המעורבות שלהם, עדויות אלו של המעורבים ושל עדי ראייה שנכחו במקום בנוסף לבוחני תנועה מקצועיים של המשטרה (במרבית המקרים) וחומר רפואי שנאסף לגבי הנפגעים באירוע, מתאגד יחדיו למה שמכונה "חומר חקירה".
אותו חומר חקירה מובא בפני קצין משטרה אשר ממליץ או לא ממליץ להעמיד להגיש כתבי אישום נגד המעורבים. יחד עם זאת המלצתו של קצין המשטרה אינה מחייבת והסמכות המקצועית הבלעדית על ההחלטה בעניין הגשת כתב אישום אם לאו, נתונה לתביעה אשר מקבלת לידיה את חומר החקירה, באופן כזה מחליטה התביעה אם יש מקום להגיש כתבי אישום נגד מי מהמעורבים ובאיזה סעיפים יואשמו.
לחילופין יכולה התביעה להחליט כי אין מקום להעמיד מעורבים לדין או שהעניין או הנזק שנגרם אינו בעל חשיבות ציבורית מספקת המצריכה התערבות של רשויות המדינה בצורת כתב אישום. סגירת התיק יכולה להיעשות ממספר טעמים ובהם: "חוסר אשמה", "חוסר עניין לציבור" וכו´…
העונש אשר יוטל על נהג נגזר באופן ישיר מחומרת העבירה בה הוא מואשם, כאשר במידה והנהג מורשע יש לדעת כי קיימים סעיפי אישום אשר מורים על עונש פסילה (בפועל) מינימלי הקבוע בחוק. – (לחץ כאן לטבלת ענישה)
על מנת לדעת מהי דרך הפעולה הנכונה לאחר שנהג קיבל לידיו כתב אישום, עליו לבחון את העונש הצפוי לו במידה ויורשע, העונש בצרוף חומר הראיות שנותן אינדיקציה על מידת אשמתו של נהג מובילים להחלטה על דרך הפעולה הטובה ביותר בנסיבות אליהן נקלע הנהג.
במצב שכזה ובמטרה לבחון את מידת העונש הצפויה צרו קשר עם המומחים שלנו בתחום התעבורה ותקבלו מידע מפורט וברור לגבי הסיכונים הצפויים לכם.
לחץ כאן לקריאת מאמר בנושא פיצוי כספי על תאונות דרכים
דרכי הפעולה האפשריות במסגרת ההגנה באופן הבא של עורך דין תאונות דרכים:
זיכוי- השלב הבסיסי העומד בראשית כל, האם הנהג בכלל אשם?
במסגרת שאלת האשמה אם לאו, הרי שרק לאחר קריאה מעמיקה של עו"ד תאונות דרכים את חומר החקירה בשילוב עם סיפור התרחשות התאונה מאת הנהג ניתן יהיה לקבוע בטווח של סבירות גבוהה את מידת האשמה והאם "שווה" להלחם על זיכוי.
יש לכם שאלות לגבי נהיגה בשכרות בישראל? תוכלו למצוא זאת בעמוד שסמנו בכחול.
לעיתים מלחמה על זיכוי אשר סיכוייו נמוכים מלכתחילה עלולים להוביל לתוצאה לא רצויה של הגדלת הנזק.
במקרה ומכלול הראיות והנסיבות מובילות למסקנה כי הנהג זכאי וכי עליו להלחם להוציא את הצדק לאור ולהוכיח את חפותו בבית המשפט הנהג יכפור באשמה כשאז יקבע מועד מאוחר יותר לדיון הוכחות (בד"כ מס´ חודשים עד שנה לאחר מכן). דיון ההוכחות משלב את עדי התביעה ועדי ההגנה אשר בסיום ההליך השופט יכריע האם הנהג אשם או לאו.
שנית, חזרה מכתב האישום, קרי, התביעה מבטלת את כתב האישום:
ישנם לא מעט מקרים שבהם עורכי דין הבקיאים בתחום יכולים לגלות פירצה בחומר החקירה או בכתב האישום באופן שפגישה עם נציגי התביעה יכולה לשכנע אותם לחזור בהם מכתב האישום. הליך זה קורה מדי יום. לתביעה אין אינטרס "לעמוד על הרגליים האחוריות" אל מול עורך דין מיומן המכיר את עבודתו ויכול לגרור את התביעה להליך משפטי ארוך ומסורבל אשר בסופו של יום קיימים סיכויים ממשיים כי הנאשם יזוכה בשל חוסר אשמה או מחמת הספק.
יש לזכור כי לתביעה קיימים כל כך הרבה כתבי אישום שלעיתים היא מתקשה לטפל בכולם ולכן בוחנת את סיכוייה ההרשעה ולא רק את מידת האשמה לפני הגשת כתב אישום.
יש לזכור כי גם התביעה היא "אנושית" וטעויות עשויות לקרות במקרים רבים בשל העומס הרב הקיים על המערכת, היתרון של עורך הדין המיומן שהוא מכיר את התיק טוב יותר מאשר התביעה בשל מספר התיקים העצום איתם נאלצים התובעים להתמודד.
שלישית, הסדר טיעון עם התביעה:
כחלק מהליך העבודה השגרתי אותו מקיימים עורכי דין תאונות דרכים, בעידודו של בית המשפט, נפגשים עורכי הדין עם התובעים המשטרתיים במטרה להגיע להבנות לעניין התיק בו הם דנים.
גם במצבים בהם בידי התביעה קיימים כל הנתונים להרשעת נאשם, הרי שמכלול השיקולים הנשקלים בידי גורמי התביעה הם "מעיין שיפוטיים" וכוללים טווח נרחב ביותר ובהם מצב בריאותי, גיל הנהג, וותק הנהיגה שלו ועברו התעבורתי.
לעיתים קרובות התביעה עשויה להסכים על הפחתת העונש הצפוי, ואף מעונש המינימום הקבוע בחוק, במטרה להגיע להסדר טיעון.
באופן שכזה כולם "מרוויחים" העומס על בתי המשפט קטן כי הנאשם מודה מייד, לתביעה יש פחות עבודה בלנהל הליך ארוך ויקר ומהנאשם נחסכך "עינוי דין" ארוך ויקר הכולל הגררות לבתי משפט לדיונים לא נעימים.
התקשרות עם התביעה בידיים של אזרח לא מיומן היא דבר קשה ביותר ועשויה להביא לתוצאות לא רצויות. במקרים בהם אתם מעורבים בתאונת דרכים הדבר הנכון הוא לפנות למומחה בתעבורה שייצג אתכם במגעים עם התביעה כחלק מהטיפול בתיק.
המומחים שלנו ישמחו לעמוד לרשותכם בעניין ולספק לכם את הידע המקצועי הדרוש. לחצו על האייקון "צור קשר" ותענו בהקדם על ידי אחד המומחים שלנו.