ליעוץ עם עורך דין

עבירות תנועה נהג חדש

עבירות תנועה נהג חדש

מי נחשב "נהג חדש" – נהג חדש הוא מי שניתן לו רישיון נהיגה, כאשר לא היה בידו רישיון לנהיגת רכב מנועי, כך שגם בעלי רישיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת המוציאים רישיון נהיגה לרכב פרטי או משא, ייחשבו "נהגים חדשים" לאחר קבלת רישיון הנהיגה.

נהג מוגדר כ"נהג חדש" עד שנתיים מקבלת הרישיון. בשנתיים אלה רישיון הנהיגה הוא "על תנאי", ועל כן יש לנהוג בהקפדה יתרה, על פי חוקי התנועה.

הדרישות מנהג חדש

א. תווית "נהג חדש" – נדרשת עפ"י תקנות התעבורה הקובעות כי ברכב פרטי שמשקלו עד 4 טון, יש להציג תווית "נהג חדש" בשולי השמשה האחורית. על פי התקן, גודל השלט יהיה 20X12 ס"מ וגובה האותיות בו תהיינה 40 מ"מ כשצבען שחור על רקע צהוב מחזיר אור. התווית נועדה ליידע נהגים אחרים כי לפניהם נהג חסר ניסיון וזאת בכדי שיגלו כלפיו זהירות וסובלנות. נהיגה ללא תווית היא עבירת תנועה.

ב. נהיגה עם מלווה – נהג חדש נדרש לנהוג במשך 3 חודשים מיום הוצאת הרישיון כשלצידו נהג עם וותק נהיגה של 5 שנים כאשר המלווה הינו מעל גיל 24, ו- 3 שנות וותק בנהיגה כשגילו מעל 30.

ג. הגבלת מספר נוסעים- לעניין זה עושה פקודת התעבורה אבחנה בין גילאי הנהג החדש כדלהלן:

– נהג חדש עד גיל 21 חייב במלווה במשך 3 חודשים ובתקופה זו רשאי להסיע מספר נוסעים ללא הגבלה. בתום שלושת החודשים (תקופת המלווה), ובמשך שנתיים מיום קבלת הרישיון או עד הגיעו לגיל 21, הוא יכול להסיע עד 2 נוסעים.

– נהג חדש שגילו מעל 21 לא חלה עליו הגבלה של מספר נוסעים.

הרתעה וענישה של "נהג חדש"

פסילה מנהלית- עבירה של נהג חדש הנוהג ללא מלווה מנוייה בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה (עבירות חמורות שבהן יש סמכות פסילה מנהלית לקצין משטרה) ומאפשרת לקצין משטרה לפסול מנהלית את רישיונו של נהג חדש הנוהג ללא מלווה לתקופה של 30 יום.

נהגים חדשים אינם מודעים לעובדה כי הרשעה בחלק מעבירות התעבורה תחייבם לבצע אמצעי תיקון (תיאוריה ו/או טסט מחדש ו/או בדיקה רפואית- הכל עפ"י החלטת רשות הרישוי) בבואם לחדש את רישיונם, אחר שנתיים, כמו גם שהסטאטוס של נהג חדש יחודש לעוד שנתיים.

נקודה נוספת קשורה בהבדל בעניין זה בין "מועד ביצוע העבירה" לבין "מועד ההרשעה". מאחר והמועד הקובע לעניין זה הוא מועד ההרשעה ולאו דווקא מועד ביצוע העבירה. לכן, חושב להבין כי לעיתים דחיית הדיון בבית משפט לתעבורה יש בה כדי לעקוף גזירה זו.

כדי שמשרד התחבורה יהיה רשאי להתנות את חידוש רישיון הנהיגה, יש צורך בהרשעה על אחת העבירות המנויות בתוספת השלישית, ובאמרנו הרשעה אין מדובר רק בהרשעה בבית משפט לתעבורה אלא גם תשלום קנס.

הבולטות שבין עבירות התוספת השלישית הינן: נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון או שלא על פי תנאי הרישיון, סיוע ע"י שימוש ברכב לכל עבירה שעונשה 3 חודשים או יותר, אי עצירה לפני מסילת ברזל, אי ציות לתמרור, נהיגה בשכרות, עקיפה מצד ימין, נהיגה במהירות מופרזת, בריחה ממקום בו התרחשה תאונת דרכים, או אי מתן סיוע, גרימת תאונות, ובכלל כל עבירה שבגינה פסל בית המשפט מלנהוג משך 3 חודשים או יותר.

זקוקים לייעוץ מקצועי? פנו אלינו לייעוץ ראשוני ללא עלות, התקשרו: 052-252-6277 או דרך הצור קשר באתר ונשמח לסייע לכם.

פוסטים אחרונים

מהי מטרת קנסות התעבורה

מטרתם של קנסות תעבורה הם לסייע למשטרת התנועה לאכוף, בעזרת סנקציה כספית, את הוראות החוק והתקנות המותקנות על פיו. המטרה העיקרית של קנסות התעבורה, היא

קרא עוד »

עורך דין תעבורה

עורך דין תעבורה הוא עורך דין שמתמחה בתחום דיני התעבורה ומעניק ייעוץ וייצוג משפטי ללקוחות המעורבים בעבירות תעבורה. תחום זה כולל עבירות תנועה כמו מהירות

קרא עוד »

דיני תעבורה

דיני תעבורה נחשבים לחלק מתחום המשפט הפלילי ולמרות זאת, אנשים רבים נוטים להקל ראש בעבירות נועה, וחבל, כי בשנים האחרונות חוקי האכיפה והעונשים הניתנים נהפכו

קרא עוד »

פסילת רישיון נהיגה

הסמכות לפסול רישיון נתונה לבית המשפט, לקצין משטרה ולמשרד הרישוי. למכון הרפואי איןסמכות לפסול רישיון נהיגה של נהג אבל יש לו סמכות להמליץ, ומשרד הרישוי

קרא עוד »