מצב שני:נהיגה ללא רישיון נהיגה
בהתאם לס´ 10 לפקודת התעבורה הרי שאסור לאדם שאינו בעל רישיון נהיגה לנהוג ברכב שכן בכך הוא מסכן את הנהגים האחרים והמשתמשים בדרך. העונש הצפוי הוא חמור ועלול לעלות כדי מאסר לתקופה של עד שנתיים, בנוסף לפסילה בפועל של מינימום 3 חודשים כמו גם מאסר על תנאי.
אומנם בתי המשפט לא ממהרים להכניס נהגים למאסר בפועל בשל עבירה זו אך בנסיבות מסויימות הדבר בהחלט ייתכן, מה גם שקיימת חובת פסילת מינימום בחוק.
בד"כ המדובר בנערים צעירים אשר מבקשים לקחת את הרכב ל"סיבוב", ובכך מהווים סכנה מוחשית למשתמשים בדרך. בתי המשפט מבקשים להוקיע את התופעה ומכאן ההחמרה בענישה.
בעניין זה כאמור יש להבחין גם בשני מצבים, הראשון שבו היה אחר שהתיר לאדם לנהוג ללא רישיון נהיגה- ועל כך בהמשך. והמצב השני הוא פרק בפני עצמו של "שבל"ר" -שימוש ברכב ללא רשות, בין אם המדובר בגניבה של רכב ובין אם המדובר ברכב של ההורים או חבר שנלקח ללא רשות.
נהג שהתיר לאחר לנהוג ברכבו בידיעה שאינו מורשה לנהוג- מה עונשו?
המדובר בעבירה חמורה המוגדרת בחוק כהתרת נהיגה. העונש הצפוי הקבוע בחוק למי שהתיר את השימוש ברכב לאחר שאין לו רישיון נהיגה הוא מינימום שלוש שנות מאסר בפועל, ואם אותו האדם הנו קטין שאינו עונה על הדרישות של קבלת רישיון נהיגה- מינימום חמש שנות מאסר בפועל, וזאת בנוסף ל-3 שנות פסילה בפועל. בית המשפט רשאי בנסיבות מיוחדות שיפורשו בפסק הדין לגזור על אדם עונש של פסילה על תנאי ולא מאסר בפועל.
מה המשמעות של פסילת רישיון נהיגה כאשר לאדם אין רישיון נהיגה כלל?
למעשה המשמעות היא שביום שבו אותו עבריין תנועה יחליט להוציא רישיון תכנס לתוקפה תחולת העונש ורישיונו יפסל.
חשוב לדעת: הפסילה אינה מתחילה אוטומטית עם הוצאת רישיון הנהיגה אלא רק לאחר הוצאת רישיון הנהיגה והפקדת הרישיון החדש בבית המשפט.
לקבלת פרטים נוספים וכדי ללמוד עוד על המקרה שלכם אתם מוזמנים לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי.
יש לכם גם שאלות לגבי נהיגה בשכרות בארץ ישראל? תוכלו להשאיר פרטיכם בטופס יצירת הקשר למטה.