מכשיר הממל"ז קובע מהירות ע"פ מהירות השידור והקליטה של פולסים באור אינפרא אדום ומאחר שמהירות האור קבועה, הזמן הדרוש לפולס הלייזר להגיע למטרה ולחזור למקור השידור, הינו ביחס ישר למרחק מקור השידור מן המטרה.
על ידי שיגור שני פולסים במרווח זמן ידוע ניתן למדוד שני מרחקי חלוקה בהשהיית הזמן בין שיגור שני הפולסים אשר נותן את מהירות המטרה. כדי למנוע טעויות, מכשיר הממל"ז שולח במשך 0.3 שניות מספר רב של פולסים במרווחי זמן קבועים ומבצע שבע בדיקות עצמאיות לגבי כל אחד מהפולסים, אם אחת התוצאות בלתי הגיונית מתקבלת טעות מדידה והמכשיר אינו מודד טעות את המהירות.
קביעת בית המשפט העליון
בית המשפט העליון קובע כי הממל"ז הנו מכשיר מדידה אמין ומדויק, בכפוף להפעלתו: על ידי מפעיל מיומן, על פי הנחיות היצרן, ולאחר ביצוען של הבדיקות השגרתיות בטרם ההפעלה.
אין טעם לפרט מהן הבדיקות השגרתיות והנחיות היצרן כיוון שזה חומר טכני לחלוטין וזה מסוג הדברים שעדיף לכם לא להתנסות בהם בעצמכם, לא בגלל שאתם לא אינטליגנטים מספיק אלא בגלל שלא רצוי שתתמודדו עם מערכת מורכבת שאתם לא מכירים. זה יעלה לכם כסף רב והסיכויים שלכם להצליח שואפים לאפס. אני אלך צעד אחד קדימה ואומר שבהרבה מקרים, גם עם עורך דין הסיכויים שלכם שואפים לאפס בעניין הממל"ז,
הדרך העקרית שעומדת לעורכי הדין היא בדרך של בדיקת ההפעלה של המכשיר על ידי השוטר-האם נהלי המשטרה המחייבים את השוטר מולאו,
האם הייתה הקפדה על הנחיות היצרן והאם התבצעו הבדיקות השגרתיות בתחילת כל משמרת שנועדו לוודא כי המכשיר אכן קורא את המהירות הנכונה ואין בו תקלות.
לקריאת מאמר על מכשיר הדבורה – לחץ כאן