ליעוץ עם עורך דין

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים - אלכוהול | המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עורך דין

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים אלכוהול

הפנייה לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ( המרב"ד) מתרחשת כאשר נהג מורשע בעבירה של נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת אלכוהול כאשר משך הפסילה עולה על 12 חודשים. לנהגים חדשים- בכל מקרה של פסילה של מעל 3 חודשים. בשני המקרים המדובר בדרישה של משרד הרישוי עם תום הפסילה לערוך מבחן עיוני (תאוריה) ומבחן מעשי (טסט) כאשר משרד הרישוי מתנה את ההליך להוצאת רשיון נהיגה מחדש בבדיקות במרב"ד.

מכאן שקיימת חשיבות עליונה בטיפול הראשוני של עו"ד לתעבורה מול בית המשפט לענייני תעבורה. סיווג העבירה ומשך הפסילה ימנעו את שליחתו של הנהג למרב"ד ויחסכו אי נעימות גדולה מאוד שכן נתקלתי בלא מעט מקרים של נהגים נורמטיבים אשר לא צלחו את הבדיקות הפסיכולוגיות של המרב"ד.

הסיבה בגינה נשלל רשיונו של נהג לאור בדיקה במרב"ד בהמשך להרשעת תעבורה בנהיגה בשכרות, מכונה על ידי המכון "אי התאמה אישיותית".

מהי "אי התאמה אישיותית?

לצערי, אין לכך תשובה ברורה. מכאן נובעות המון בעיות וטעויות שעושים הגופים האמונים על הבדיקות במרב"ד.  ההחלטה תתבסס על שאלון ומבחנים שעורכים הפסיכולוגים מטעם המרב"ד ואשר בכוחם לאשר או לפסול מבלי לנמק נימוקים של ממש. אנשים "נורמלים" יכולים להיות מוכרזים כבעלי "אישיות מסוכנת לנהיגה", עניין שקשה מאוד להתמודד איתו.

מה עושים?

כמו שהסברנו, שלב ראשון – מניעה על ידי ייצוג נכון בבית המשפט לענייני תעבורה באופן שימנע זימון למרב"ד.
במידה ואתם כבר נדרשים לעבור בדיקות במרב"ד- ליווי של מקצוען בתחום לאורך כל ההליך, יכול לחסוך זמן רב ועוגמת נפש מרובה. היתרון הראשון הוא זרוז ההליך מול משרד הרישוי והמכון הרפואי, היתרון השני- הכנה לפני הבחינות במרב"ד עשויות לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה שלכם, וזה הדבר הכי חשוב. לקבל את הרשיון בחזרה. חשוב לקרוא ביחד עם הפרק הזה את הפרק העוסק במכון הרפואי. לחץ על הקישור למעבר.

מה קורה אם לא עברנו את הבדיקה במכון הרפואי?

ניתן להגיש ערר לוועדת הערר על החלטת המרב"ד, וועדה שיושבת בתל השומר ותפקידה לבחון את החלטות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

מה קורה אם וועדת הערר דחתה את הערר?

אין המדובר בשלילה לכל החיים. בחלוף שנה יתאפשר לכם לפנות שוב אל משרד הרישוי ולנסות לקבל רשיון נהיגה. מה שיקרה בפועל שתצטרכו לעבור שוב את כל ההליך של המרב"ד ואחריו וועדת ערר.
אפשרות שנייה, פנייה לבית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בערעור מנהלי אשר ידון בפן המשפטי של הליך קבלת ההחלטות. המדובר בהליך משפטי מורכב של ערעור מנהלי ולכן קיימת חשיבות עליונה שמי שבוחן את הגשת הערעור המנהלי יהיה מקצוען מנוסה בתחום.

אתם מוזמנים לפנות לייעוץ פרטני במקרה הספציפי שלכם בין אם מדובר על נהיגה בשכרות או כל דבר אחר. כמו כן מומלץ לקרוא את הפרק הזה ביחד עם הפרק העוסק בהרחבה ב"מכון הרפואי לבטיחות בדרכים".

פוסטים אחרונים

תאונת דרכים

הסיכויים להיות מעורבים בתאונת דרכים, גם אם לא באשמתנו, גבוהים, לכן כדאי להיות מוכנים לכל מקרה שלא יהיה. מה הדבר הראשון שעושים לאחר תאונת דרכים?

קרא עוד »

נהיגה בזמן פסילה

נהיגה ללא רשיון ס´ 10 לפקודת התעבורה מבחין בין כמה מצבים וקובע כדלקמן: (א) לא ינהג אדם רכב מנועי אלא אם הוא בעל רישיון נהיגה

קרא עוד »

משרד התחבורה נקודות

שיטת הנקודות בעבירות תנועה באות (בנוסף לקנסות התעבורה) כמעקב אחר הנהגים המורשעים בעבירות תעבורה. ישנן עבירות תעבורה אשר לא ניתנות נקודות עליהן כלל ממשרד התחבורה,

קרא עוד »

מעבר באור אדום

מעבר באור אדום הוא עבירת תעבורה שטומנת בחובה קנס כספי וכן הליכי ענישה מנהלתיים כמו למשל נקודות מצטברות לחובתו של הנהג, ובמקרים בהם עברה זו

קרא עוד »